6

  Lokal aktivism

  Oavsett på vilket sätt du vill engagera dig är det oftast både roligare och lättare att göra det tillsammans med andra. Kolla upp om du har någon STIL medlem i närheten där du bor eller om det finns någon annan som använder assistans som du kan arbeta tillsammans med.

  Om du arbetar tillsammans med någon kan ni planera och stämma av påverkansarbetet med varandra. Det är också lättare att vara kreativ och komma på bra idéer tillsammans med andra.

  Lokalt kan det även vara bra att samarbeta med lokala funktionshinderföreningar, så länge du tycker att det fungerar med din uppfattning om vad personlig assistans är utifrån ett IL-perspektiv.

  I Jönköping har STIL flera medlemmar. De har gått tillsammans under namnet STIL-aktivister i Småland och driver ett aktivt och kraftfullt påverkansarbete både lokalt, regionalt och nationellt om personlig assistans. Du kan se en film om dem här ovan.

  Det kan vara svårt att hitta någon i ditt närområde. Då kan du använda dig av sociala medier. Det finns många aktiva STIL-medlemmar på till exempel Facebook. Det kan också vara ett bra sätt att få spridning på din aktivism om du inte vill vara med i ett nätverk.