Kollektivavtal och försäkringar

Kollektivavtalet i STIL är ett avtal mellan arbetsgivarorganisationen KFO och fackförbundet Kommunal. Det reglerar lön och övriga anställningsvillkor. Vill du komma i kontakt med Kommunal hittar du länken nedan.

Du är försäkrad genom STILs kollektivavtal. I det finns en försäkring för sjukdom, arbetsskada, dödsfall, utlandstjänstgöring och föräldraledighet. Du har också tjänstepension via KAP, Kooperationens avtalspension. 

De kollektivavtalade försäkringarna är ett komplement till samhällets allmänna försäkringskydd. Vid sjukdom som varar längre än 14 dagar gäller exempelvis Avtalsgruppsjukförsäkring (ASG).

Det är du själv som behöver ansöka om försäkringen om du har någon av situationerna nedan. Det gör du genom att gå in på https://www.pensionvalet.se/privatperson/avtal/gtp-kfo-lo/anmal/ Där kan du läsa mer samt klicka dig vidare till AFA-försäkrings hemsida där själva ansökan görs.

Samordningen av försäkringarna sker hos Pensionsvalet. Avtalsområdet är GTP (KFO-LO).

  • Vid sjukdom: Avtalsgruppsjukförsäkring (AGS)
  • Vid akut dödsfall: Avtalsgrupplivförsäkring (AGL) coh KAP-familjeskydd
  • Vid arbetsskada: Trygghetsförsäkring vid arbetsskada (TFA)
  • Vid utlandstjänstgöring: Försäkringskydd vid utlandstjänstgöring inklusiveläkekostnadsförsäkring (LFU)
  • Vid tjänstepension: Kooperationens avtalspension, KAP
  • Vid föräldraledighet: Föräldrapenningtillägg, FTP. (När du är föräldraledig betalar inte STIL in din tjänstepension men du kan istället ansöka om ett föräldrapenningtillägg som ger lite extra pengar i plånboken).

Här hittar du de olika försäkringsområdena: https://pensionsvalet.se/privatperson/avtal/gtp-kfo-lo/ I menyn till vänster, under "anmäl och ansök" kan du läsa mer om respektive försäkring
 

Artikel uppdaterad:
2021.01.07

Dokument

Länkar