Klicka för att spela filmen

STILs modell

STILs mål är att du själv ska bestämma över ditt liv. Din personliga assistans ska göra det möjligt för dig att leva ditt liv på det sätt som du vill.

  • Du bestämmer vilka som är dina personliga assistenter.
  • Du bestämmer när de ska jobba.
  • Du bestämmer vad de ska assistera dig med och när det ska göras.

Vi kallar det självbestämmandeSjälvbestämmande handlar om att du ska få vara dig själv och leva ditt liv utifrån dina önskemål och förutsättningar.

Du är arbetsledare

I STIL är du arbetsledare för dina personliga assistenter. Att arbetsleda personliga assistenter är till exempel att tala om hur de ska jobba. Du är inte brukare av STILs personliga assistans eller kund i ett assistansbolag. Du är huvudperson i ditt liv. I STIL är du också huvudpersonen i din personliga assistans.

Om du behöver kan du ha en medarbetsledare. Det är en person nära dig som du litar på. Det kan vara en vän, en anhörig, en personlig assistent som arbetat länge eller någon helt annan. Medarbetsledaren ger dig stöd i att arbetsleda dina assistenter så att du får den assistans du vill ha.

Alla arbetsledare har en arbetsledarpartner som jobbar på STILs kontor. Tillsammans med din arbetsledarpartner bestämmer du hur din assistans ska fungera. Personalen på STILs kontor finns där för din skull. De ska ge dig den information du behöver. De ska stötta dig att utforma din assistans på det sätt som passar dig. Kontoret ser till att du får och kan ha så mycket makt som möjligt.

Artikel uppdaterad:
2017.02.09