I STILs digitala samtalsserie 60 minuter, STIL utforskar vi frågor om hur det är att leva som funkis i dagens Sverige. Samtalen har ett Independent Living-perspektiv – alltså rätten till ett självbestämt liv. I slutet av varje samtal kan du som lyssnar vara med och ställa frågor.

"Vadå Stärkt rätt till personlig assistans?" 15 september klockan 12.

Vid årsskiftet kom den nya lagen om LSS. Vad har den inneburit och har fler personer fått rätt till personlig assistans sedan den kom?  

I avsnitt #6 pratar vi om den nya lagen och vilka förändringar som har skett. Blev det som det var tänkt? Hur ser chanserna ut för dig som inte har personlig assistans men som behöver det? Och vad innebär lagändringen för oss som idag har personlig assistans?

Välkommen att lyssna på ett samtal mellan STILs ordförande Jonas Franksson och STILs jurist Michel Wakim. Moderar samtalet gör som alltid Annika Taesler. 

Anmäl dig här!

 

Tidigare avsnitt

27 april: "Assistans med glans"

Annika Taesler samtalar med Bengt Elmén och en av hans personliga assistenter om hur det är att jobba ihop, och hur man får det att verkligen fungera. Bengt är konstnär, aktivist, TikTok-influencer och en av pionjärerna bakom STIL och den personliga assistansen i Sverige.  Se avsnittet i efterhand.

31 mars: Sexsnack med Kalle Norwald och Emma Åstrand

Annika Taesler samtalar med Kalle Norwald (socionom, sexolog, legitimerad psykoterapeut) och Emma Åstrand (föreläsare, poddare och projektledare på STIL). Se avsnittet i efterhand.

22 februari: ”Ibland drar jag krymplingskortet” 

Annika Taesler om sin bok Krymplingskortet i samtal med redaktören Erika Palmquist. Se avsnittet i efterhand.

23 januari: ”Som ung trodde jag allt var möjligt” 

Christine Bylund, forskare och STIL-pristagare 2022 i samtal med Annika Taesler. Se avsnittet i efterhand.

8 december: Har jag rätt till personlig assistans 2023?

Samtal mellan Jessica Smaaland, politisk sekreterare i STIL och Michel Wakim, jurist. Se avsnittet i efterhand.

Artikel uppdaterad:
2023.09.01