Information om coronaviruset

Här samlar STIL information och tips till dig som är arbetsledare och assistent hos oss. Klicka dig fram i undermenyn.

Nu när det är kallare ute har smittspridningen gått upp igen. Många är vaccinerade men vi vet att en del blir smittade och sjuka trots vaccinsprutorna. 

Läs mer om rekommendationerna för att minska smittspridningen på krisinformation.se och hos Folkhälsomyndigheten.

Här är några råd att tänka på just nu:

  • Ha handsprit hemma. Tvätta händerna och ta för vana att sprita händerna regelbundet.
  • Ha skyddsutrustning hemma. Skyddsutrustning är andningsskydd, visir, förkläden i plast, engångshandskar, som behöver bytas mellan olika moment. STIL hjälper dig att beställa hem skyddsutrustning om du behöver. Ta kontakt med din arbetsledarpartner.
  • Fundera på hur du vill ha det för att du ska känna dig trygg. Påminn dina assistenter om hur de ska använda skyddsutrustningen. Prata med dina assistenter om och när du vill att de använder skyddsutrustning. 
  • Om du blir akut sjuk i eller har misstänkt covid-19 och inte har skyddsutrustning så kan STIL buda skyddsutrustning hem till dig. Kontakta något av STILs kontor.
  • Om du har symtom eller konstaterad coronasmitta så behöver du kontakta din arbetsledarpartner eller växeln på STILs kontor snarast. Då måste vi tillsammans hitta lösningar på bemanning och arbetsmiljö kopplat till smittorisken. När kontoret är stängt, ring jourtelefonen 070-750 85 91.
  • Om någon annan i ditt hushåll är sjuk så ska du kontakta din arbetsledarpartner som hjälper till med riskbedömning.
  • Är du eller någon i din bostad är sjuk, eller misstänkt sjuk, i covid-19 så behöver dina assistenter använda andningsskydd tillsammans med visir. Andningsskydden heter FFP2 skyddsmask och finns hos Hygienshoppen. Vädra ofta och tänk på att hålla avstånd från varandra i den mån det går.

Sammanfattning

Alla behöver fortfarande göra vad de kan för att minska smittspridningen. En viktig del i det är att du vaccinerar dig.

STIL följer de rekommendationer som ges av Folkhälsomyndigheten.

Krisinformation.se samlar all information från myndigheterna som arbetar med att hindra smittspridningen. Där hittar du också information på andra språk, inklusive teckenspråk, och länkar till andra bra hemsidor.

Myndigheten för delaktighet har samlat tillgänglighetsanpassad information om coronaviruset. Där hittar du information på lättläst, teckenspråk och olika bildstöd. 

Här finns bildstöd om vad coronaviruset är och om vaccinationen.

1177.se har information från Sveriges olika regioner. Klicka dig in på din region.

 

Artikel uppdaterad:
2022.01.13

Länkar