Information om coronaviruset

Här samlar STIL information och tips till dig som är arbetsledare och assistent hos oss. Klicka dig fram i undermenyn.

De flesta restriktionerna har försvunnit för de som är vaccinerade. De som inte är vaccinerade ska fortfarande följa rekommendationerna om att undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus. Smittspridningen finns kvar men covid-19 räknas inte längre som en samhällsfarlig sjukdom. Det är fortfarande viktigt att vaccinera sig.

Läs mer på krisinformation.se och hos Folkhälsomyndigheten.

Här är några råd till dig:

  • Ha handsprit hemma. Tvätta händerna och ta för vana att sprita händerna regelbundet.
  • Fundera på hur du vill ha det för att du ska känna dig trygg. Påminn dina assistenter om hur de ska använda skyddsutrustningen. Prata med dina assistenter om och när du vill att de använder skyddsutrustning. 
  • Ha skyddsutrustning hemma. Skyddsutrustning är andningsskydd, visir, förkläden i plast, engångshandskar, som behöver bytas mellan olika moment. STIL hjälper dig att beställa hem skyddsutrustning om du behöver. Ta kontakt med din arbetsledarpartner.
  • Om du blir akut sjuk i eller har misstänkt covid-19 och inte har skyddsutrustning så kan STIL buda skyddsutrustning hem till dig. Kontakta något av STILs kontor. Är någon som du bor med sjuk så behöver du också kontakta din arbetsledarpartner som då hjälper till med riskbedömning.
  • Om du har symtom eller konstaterad coronasmitta så behöver du kontakta din arbetsledarpartner eller växeln på STILs kontor snarast. Då måste vi tillsammans hitta lösningar på bemanning och arbetsmiljö kopplat till smittorisken. När kontoret är stängt, ring jourtelefonen 070-750 85 91.
  • Är du eller någon i din bostad är sjuk, eller misstänkt sjuk, i covid-19 så behöver dina assistenter använda andningsskydd tillsammans med visir. Andningsskydden heter FFP2 skyddsmask och finns hos Hygienshoppen. Vädra ofta och tänk på att hålla avstånd från varandra i den mån det går.

Mer information

STIL följer de rekommendationer som ges av Folkhälsomyndigheten.

Krisinformation.se samlar all information från myndigheterna som arbetar med smittspridningen. Där hittar du också information på andra språk, inklusive teckenspråk, och länkar till andra bra hemsidor.

Myndigheten för delaktighet har samlat tillgänglighetsanpassad information om coronaviruset. Där hittar du information på lättläst, teckenspråk och olika bildstöd. 

Här finns bildstöd om vad coronaviruset är och om vaccinationen.

1177.se har information från Sveriges olika regioner. Klicka dig in på din region.

Artikel uppdaterad:
2022.04.01

Länkar