Tinna om att hålla tal på demonstration - Transkriberad

En del av STILs aktivist-kit är medlemmar som berättar om sitt engagemang. Tinna Romlin Wooremaa berättar om att hålla tal på demonstration.

Syntolkning: Tinna sitter i en grå soffa. En broderad kudde syns i bild. Tinna har kort rödbrunt, lite lockigt, hår och glasögon. Hon har en svart tröja och grön kofta.

Tinna: Hur jag kom på att jag ville hålla tal...  Därför att jag tyckte att det är viktigt att rädda assistansen. Det är viktigt att rädda LSS överlag. Och att... jag hade möjligheten att kunna göra det. Då tog jag tag i saken och så sa jag: här är jag, jag vill hålla tal. Och jag fick det.

Tinnas bästa tips för dig som ska hålla ett tal:

Förbered dig! 

Jag förberedde mig genom att skriva mitt tal, 

Testa att hålla talet

Tinna: ...testa det mot familj och assistenter, 

Hämta info på STILs sida

söka information på STILs sida om vad STIL står för.

Prata om hela gruppen

Belysa lite assistans, och varför just assistansen är viktig för mig.

Nämn hur du påverkas

Nämna mi1g själv, men det viktigaste är ju ämnet. Frågorna är ibland kanske viktigare än vad som händer just för mig personligen. Men samtidigt är ju jag personligen en viktig del av frågan.

Var beredd på ändrade planer

Om man ska hålla tal, så får man vara beredd på att någonting händer. Då får man försöka liksom lösa problemet på plats.

Det blir lättare för varje gång!

För mig är det att kliva utanför min... trygghet, väldigt mycket. Men jag gör det för en viktig sak. Så att.. för varje gång så blir det lite lättare. Allas röster är viktiga.

Text: Läs mer på www.stil.se