Just nu pågår Freedom Drive i Bryssel. Freedom Drive arrangeras av ENIL, det europeiska nätverket för Independent Living. Vartannat år träffas representanter för olika organisationer och utbyter erfarenheter och kunskaper. Freedom Drive är en vecka av politik, kamp och nya kontakter. Freedom Drive är också namnet på paraden som går genom Bryssel för att kräva lika rättigheter för alla.

Både medlemmar och styrelseledamöter är i Bryssel och representerar organisationen. Tisdagen den 26 september träffade de parlamentariker i Europaparlamentet.

- Den här veckan handlar om Independent Livings motto: Inget om oss utan oss. Det är viktigt att vi själva är på plats i Bryssel och visar parlamentarikerna att deras beslut påverkar verkliga människor, säger Maria Dahl, ordförande för STIL.

På onsdagen 27 september går paraden genom Bryssel. Hundratals personer tar över gatorna och kräver tillgänglighet, både fysiskt till staden och till att delta i samhället. Årets tema lyfter att alla barns röster måste bli hörda.

- Jag tycker det är spännande att ta del av olika livsöden bland funkisar i europa, säger Marie Blomgren, medlem i STIL. Det var väldigt bra att delta i parlamentet, särskilt när vi såg hur berörda de svenska parlamentarikerna blev över situationen.

Artikel uppdaterad:
2017.09.27