Välkommen till STIL! Vi har anordnat personlig assistans sedan 1987.

Hos STIL är det alltid du som bestämmer över din personliga assistans. Det är du som är huvudpersonen i ditt liv och det är du som är experten på hur du vill leva det. Din personliga assistans är ditt verktyg! STIL finns i hela Sverige. Du kan välja oss oavsett om du är barn eller vuxen, vilka behov eller vilken livssituation du har.

Åtta bra skäl till att välja STIL:

  • Ditt självbestämmande är viktigast. Med din personliga assistans ska du leva det liv du vill. Hos oss kan du få en mentor eller dela erfarenheter med andra assistansanvändare i en grupp (metoden heter Peer Support).
  • STIL tar inte ut vinst. Hela assistansersättningen går till din assistans. STIL är ett kooperativ som vi äger tillsammans.
  • Bred kunskap om personlig assistans. Alla i STILs styrelse har själva personlig assistans. Flera av oss som jobbar på kontoren har erfarenhet av det; både i form av egen assistans och som anhörig. Vi har lösningar på sådant som vi själva har varit med om och kunskap som många andra assistansanordnare inte har.
  • Assistansgaranti! Om du skulle få färre timmar, bli av med din personliga assistans eller ligger på sjukhus täcker STILs unika assistansgaranti kostnaderna i upp till tre månader.
  • Bra villkor för dina personliga assistenter. Hos oss har dina personliga assistenter kollektivavtal och trygga villkor. STIL är en arbetsgivare med lång erfarenhet.
  • Kontroll över ekonomin. I STIL vet du hur mycket pengar du har kvar av assistansersättningen. Åtta procent går till gemensamma kostnader i STIL, resten avgör du själv hur du använder. Alla har samma avgift.
  • Vi gör den personliga assistansen bättre! STIL är också en förening där vi påverkar politiker. Vi kämpar tillsammans för våra rättigheter.
  • STIL var först. Vi utvecklade den personliga assistansen i Sverige. STIL bildades 1984 och vi började anordna personlig assistans redan 1987.

I undermenyn får du svar på några av de vanligaste frågorna. Men tveka inte att höra av dig om du vill veta mer. STIL är till för alla som vill.

Artikel uppdaterad:
2021.03.17