Till dig som är förälder

Vi jobbar alltid hårt för att ditt barn ska få den assistans och de rättigheter hen har rätt till.

Vi vet att det kan vara en utmaning att hitta rätt assistansanordnare till ditt barn. Kanske behöver du också juridisk hjälp för att ansöka om assistans? Det är en utmaning att vara förälder och det är dessutom du som behöver göra valen, eftersom ditt barn fortfarande är ett barn.

Om du väljer STIL som anordnare så kommer vi alltid att lyssna på ditt barns och dina behov. Barn ska alltid vara delaktiga i sin assistans utifrån ålder och förmåga. Vi tjänar inte pengar på ditt barns assistans. Hos oss är självbestämmandet det viktiga – alla ska ha friheten att göra egna val och leva som var och en önskar.

Många av oss som jobbar på STIL har erfarenhet av personlig assistans, antingen egen eller som anhörig. Det betyder att du alltid kan bolla med någon som förstår och som varit med om situationer som du kanske är mitt i. Kanske handlar det om att en assistent som ni anställt inte känns rätt och inte vet hur ni ska hantera det? Eller om ett schema som inte går ihop? Det kan handla om en mängd olika saker och vi kommer alltid att ge er det stöd ni behöver.

STIL arbetar politiskt och du kan vara säker på att vi alltid kommer att jobba hårt för att ditt barn ska få den assistans och de rättigheter hen har rätt till. Vi har jobbat med de här frågorna sedan 1984 och politikerna lyssnar på oss. Vi reagerar och agerar!

Läs mer om alla fördelar med STIL. Du hittar länkar nedan och tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor.

Artikel uppdaterad:
2022.09.16

Länkar