Vilket stöd får jag av STIL?

När du valt STIL som assistansanordnare så kommer du att ha möten med oss. Vi bestämmer innehållet tillsammans efter det du vill veta och vad du behöver för att komma igång med din personliga assistans i STIL.

Vi ger dig det stöd som du behöver för att kunna leda och styra din personliga assistans. Du väljer själv hur ditt schema ska se ut, vilka som ska jobba hos dig och hur du ska fördela assistansersättningen. Det är dina egna val, ingen annan ska göra dem åt dig. I STIL är vi helt övertygade om att alla kan bestämma själva i sina liv med rätt stöd. En del behöver lite stöd, andra behöver mer.

Här är en del av det du får hos oss:

  • En arbetsledarpartner på STILs kontor. Hos oss är du arbetsledare för dina assistenter och till din hjälp har du en arbetsledarpartner som ger dig stöd i allt det du behöver i din assistans. Hen stöttar dig att tänka ut vad du vill använda din assistans till, är ett bollplank och ger dig råd i hur du kan få det att fungera för dig. Med arbetsledarpartnern kan du också planera utbildning för dig och dina assistenter.
  • Personalvetare, jurist, lönehandläggare och ekonomer som ger dig stöd i att få din assistans att fungera bra. Många som jobbar på våra kontor har erfarenhet av att leva med personlig assistans.
  • Stöd på olika sätt. Vi har en metod som heter Självbestämmandekompassen och med den kan alla vara självbestämmande i sin personliga assistans. Den är bra för dig som behöver stöd med att göra val eller att kunna ta egna beslut.
  • En medarbetsledare, om du behöver det. Det är en person du litar på och som känner dig väl. Hen är ditt stöd i att arbetsleda dina assistenter så att du får den assistans du behöver och vill ha.
  • Stöd genom Peer Support. I en Peer Support-grupp kan du prata med andra som har personlig assistans i STIL. Du kan också få en mentor. Det kan vara bra att höra hur andra har löst saker och ting, men också att veta att du inte är ensam i en situation som du kanske tycker är svår. Vi hjälps åt!
  • Digitala verktyg som hjälper dig med schemaläggning och rekrytering. I STILs digitala Ledarhandbok hittar du nästan all information du behöver om att arbetsleda din personliga assistans.
  • Nyhetsbrev varje månad – om vad som händer i STIL och i assistanspolitiken.
Artikel uppdaterad:
2022.11.23